Gebeurtenis

Vooronderzoek General Motors

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, geofysisch onderzoek, landschappelijk booronderzoek
ID
1076095
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076095

Beschrijving

Tussen 25 september 2019 en 6 maart 2020 werd een landschappelijk booronderzoek uitgevoerd. De bodemopbouw werd aan de hand van 40 mechinale landschappelijke boringen onderzocht. De boringen werden uitgevoerd (boortoren Geoprobe 6620DT ) door middel van steekboringen. Hierbij worden ongeroerde monsters in liners genomen. De liners hadden een diameter van 50mm en een lengte van 1,2m.

Voor twee zones werd geofysisch onderzoek door middel van elektromagnetische inductie geadviseerd. Het gaat om zone B in het noordwesten en de bunkerzone in het zuidoosten van het plangebied. Dit onderzoek vond plaats tussen 25 september 2019 en 30 september 2019.

Tot slot werd er overgegaan naar een proefsleuvenonderzoek. Verspreid over de onderzoekszone werden 39 werkputten aangelegd. Hun locatie was gebaseerd op de vraagstelling en voortschrijdend inzicht. Op basis van de resultaten van het vooronderzoek werd een advieszone geselecteerd voor verder onderzoek door middel van een opgraving.

 

Bron: VERVOORT R. 2020: Nota: Oorderen opgespoord. Verslag van resultaten van de archeologische vooronderzoeken op de voormalige site van GM, Antwerpen (prov. Antwerpen), RVFSA-Rapport 89, Borgerhout.
Auteurs: Hertoghs, Sarah
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: VERVOORT R. 2020: Nota: Oorderen opgespoord. Verslag van resultaten van de archeologische vooronderzoeken op de voormalige site van GM, Antwerpen (prov. Antwerpen), RVFSA-Rapport 89, Borgerhout.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Noorderlaan 401 (Antwerpen)
Binnen het onderzoeksgebied werden een landschappelijk booronderzoek, geofysisch onderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd. Tijdens het onderzoek kwamen resten van het polderdorp Oordenen aan het licht.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek General Motors [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076095 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.