Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Vlasbloemstraat

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk booronderzoek
ID
1076146
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076146

Beschrijving

Voor het landschappelijk booronderzoek werden 8 boringen verspreid over twee deelgebieden uitgevoerd met een gemiddelde diepte van 1,20m-1,40m. De boringen werden geplaatst in een raai met ca. 30m tussen de verschillende boringen.

Voor het proefsleuvenonderzoek werden 5 proefsleuven en 1 kijkvenster aangelegd. Met de proefsleuven werd op die manier 958,50m² vrijgelegd. Dit komt overeen met 15,36% van het onderzoeksgebied. Het kijkvenster was goed voor een onderzochte oppervlakte van 35,84m², wat overeenkomt met 0,57% van het onderzoeksgebied. In totaal werd door middel van dit proefsleuvenonderzoek 15,93% van het onderzoeksgebied onderzocht.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: De Logi & Hoorne bvba

Bronnen

Bron: HOORNE J., MALFLIET L. & DE LOGI A. 2022: Kortrijk - Vlasbloemstraat. Mei - juni 2022, DL&H-nota, Adegem.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Vlasbloemstraat (Kortrijk)
Naar aanleiding van de geplande bouw van een padel- en petanquecentrum met bijhorende parking, werd er een landschappelijk bodemonderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Vlasbloemstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076146 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.