Gebeurtenis

Toevalsvondst Vleeshouwerstraat 38

noodopgravingen, toevalsvondsten
ID
1076181
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076181

Beschrijving

Bij een funderingsonderzoek in functie van de geplande gehele renovatie en modernisering van het Vleeshuis d werden in de kelder vondsten van aardewerk en been aangetroffen. De vondsten werden op 23 augustus 2022 gemeld aan het agentschap Onroerend Erfgoed. Er werden in totaal 4 sonderingen van ca. 50 cm x 50 cm uitgegraven.  De dienst archeologie van de stad Antwerpen nam de documentatie op zich.

Op 25 augustus werd het materiaal en de situatie ter plaatse naar waarde geschat door de dienst archeologie, waarna op 26 augustus de eigenlijke documentatie van de profielen werd uitgevoerd.

 

Auteurs: Vynckier, Geert
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: https://id.erfgoed.net/dossiers/17614
Type: toevalsvondst (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Vleeshouwersstraat 38 (Antwerpen)
Bij 4 sonderingen aan de funderingen en het bijhorende stabiliteitsonderzoek in het Vleeshuis, werden enkele vondsten van scherven en botmateriaal aangetroffen. De aanwezige profielen werden beschreven en het materiaal gedetermineerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Toevalsvondst Vleeshouwerstraat 38 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076181 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.