Gebeurtenis

Archeologisch booronderzoek Watermolenstraat 106-116

landschappelijk booronderzoek, waarderend archeologisch booronderzoek, verkennend archeologisch booronderzoek
ID
1076196
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076196

Beschrijving

Voor het landschappelijk booronderzoek werd gebruik gemaakt van een edelmanboor met een diameter van 7 cm. Teneinde voldoende dekking van het projectgebied te bekomen werden de Beschrijving van de uitgevoerde werken 7 boringen geplaatst in een verspringend driehoeksgrid. Hierbij bedroeg de afstand tussen de boorraaien 25 m en de afstand tussen de boringen in een raai 25 m. De boorraaien werden parallel aan de oostelijke rand georiënteerd.

Voor het verkennend archeologisch booronderzoek werd gebruik gemaakt van een Edelmanboor met een diameter van 10 cm. De boringen werden geplaatst in een verspringend driehoeksgrid waarbij de afstand tussen de boorraaien 10 m bedroeg en de afstand tussen de boringen in een raai 12 m.

Het waarderend archeologisch booronderzoek werd uitgevoerd met behulp van een Edelmanboor met een diameter van 15 cm. De boringen werden
geplaatst in een verspringend driehoeksgrid waarbij de afstand tussen de boorraaien 5 m bedroeg en de afstand tussen de boringen in een raai 6 m.

Auteurs: Van Neste, Thierry
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: VAN NESTE T. e.a. 2022: Nota Belsele - Pijkedreef 2022 Waarderend archeologisch booronderzoek, Rapporten van Erfpunt – team Onderzoek 232, Sint-Niklaas.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch booronderzoek Watermolenstraat 106-116 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076196 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.