Gebeurtenis

Vooronderzoek Mercator Bruegel

waarderend archeologisch booronderzoek, verkennend archeologisch booronderzoek, landschappelijk booronderzoek
ID
1076207
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076207

Beschrijving

Op 06 en 07 december 2021 werden door aardkundige Piotr Pawełczak 15 landschappelijke boringen geplaatst binnen het plangebied.

Op 24 januari 2022 werden door archeoloog-aardkundige Piotr Pawełczak en archeoloog Benjamin Vergauwen 19 boringen geplaatst binnen het plangebied. De bedoeling van de boringen bestond in het opsporen van archeologische sites binnen het plangebied, meer bepaald steentijdsites. Alle boringen zijn met de hand gezet met een Edelmanboor met een boorkop van 15 cm.

Op 03 maart 2022 werden door archeologen Lina Cornelis en Benjamin Vergauwen 23 boringen geplaatst binnen het plangebied. De bedoeling van de boringen bestond in het verder opsporen en/of evalueren van archeologische sites binnen het plangebied, meer bepaald steentijdsites. Alle boringen zijn met de hand gezet met een Edelmanboor met een boorkop van 15 cm.

Auteurs: Pawełczak, Piotr
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: PAWELCZAK P. e.a. 2022: Nota Mercator Bruegel. Deel 1: Verslag van Resultaten, BAAC Vlaanderen Rapport 2115, Gent.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Vitsdam (Bornem), Brusselstraat, Kloosterweide (Dilbeek), Zwaluwstraat (Londerzeel), Wilgenweg (Puurs-Sint-Amands)
Naar aanleiding van de vervanging van de vervanging van enkele geleiders van de 380kV-lijn tussen de posten Mercator en Bruegel door geleiders met een composietkern vond archeologisch vooronderzoek plaats.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Mercator Bruegel [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076207 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.