Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Rollebaanstraat-Berenheemstraat

metaaldetectie, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1076373
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076373

Beschrijving

Naar aanleiding van het bouwen van 24 sociale appartementen met ondergrondse parkeergelegenheid gebeurde een archeologische evaluatie van het terrein.

Het veldwerk vond plaats op 8 en 9 december 2014. Er konden, verspreid over het onderzoeksterrein, acht sleuven getrokken worden. De ligging van de sleuven werd op voorhand afgesproken met de bouwheer en architect. Daarnaast werd het team gedurende een halve dag aangevuld met een metaaldetectorist.

Auteurs: Vervoort, Thomas; Roelens, Frederik
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: ROELENS F. & LAMBRECHT G. 2015: Rapport archeologisch vooronderzoek Rollebaanstraat-Berenheemstraat, Beernem, Raakvlak, Brugge, 2014/486
Type: literatuur
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Berenheemstraat, Rollebaanstraat 13-15 (Beernem)
Er werden geen archeologische sporen geregistreerd tijdens het proefonderzoek. Uit de storthopen kwamen enkele losse vondsten. Het beperkte aantal vondsten dat voortkwam uit de metaaldetectie sluiten aan bij het 20ste-eeuwse parochiaal centrum. De enige pre-19de-eeuwse vondst omvat een schoengesp.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Rollebaanstraat-Berenheemstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076373 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.