Gebeurtenis

Opgraving Parking Aanwijs

opgravingen vanuit wetenschappelijke vraagstelling, metaaldetectie, toevalsvondsten
ID
1076403
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076403

Beschrijving

Tijdens de inrichting van de parking werden archeologisch relevante sporen ontdekt. De vondst werd gemeld aan het agentschap Onroerend Erfgoed op 16 oktober 2020.

Gezien de bouwheer (Vlaamse Landmaatschappij) erkende archeologen in dienst heeft, werd in overleg met het agentschap Onroerend Erfgoed besloten dat de archeologen van de VLM de toevalsvondst zouden opgraven.

Het terreinonderzoek werd uitgevoerd op 22 en 23 oktober 2020. De bouwvoor werd afgegraven tot op de uit te graven diepte. De kraan werd ter beschikking gesteld door de aannemer. Waar noodzakelijk werd de kraan archeologisch begeleid om structuren te kunnen onderzoeken. Deze structuren werden handmatig vrij gelegd en opgeschoond, gefotografeerd, beschreven en digitaal opgemeten door de landmeter van de VLM. In de noordelijke zone van de werf waren geen vondsten of structuren aanwezig. Het onderzoek beperkte zich tot de zone langs de Heirweg.

Auteurs: Gheysen, Korneel
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: https://id.erfgoed.net/dossiers/5877
Type: toevalsvondst (archeologieportaal)
Datum:

Bron: GHEYSEN K. 2022: Beernem (West-Vlaanderen) – Parking Aanwijs Eindverslag van een toevalsvondst, Onderzoeksrapporten agentschap Onroerend Erfgoed nr. 237, Brussel.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Reigerlostraat (Beernem)
Tijdens werken op de parking Aanwijs werden archeologisch relevante sporen ontdekt.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Parking Aanwijs [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076403 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.