Gebeurtenis

Archeologisch onderzoek Mechelen Hoogstraat 35 (Zone A)

archeologische opgravingen
ID
1076440
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076440

Beschrijving

Naar aanleiding van de verbouwing en de uitbreiding van een schoolgebouw werd na een archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem een archeologische opgraving uitgevoerd op het schoolterrein. Het projectgebied werd vlakdekkend opgegraven. Het terrein werd in twee zones opgedeeld afhankelijk van de geplande werken. In de eerste zone werden twee werkputten aangelegd tot op één archeologisch relevant niveau omdat de geplande verstoring relatief ondiep bleef. In werkput 2 werden de aanwezig sporen zelfs enkel geregistreerd en niet gecoupeerd omdat een bewaring in situ mogelijk was. Deze site kan dus niet als Gebied Geen Archeologie worden beschouwd omdat de erfgoedwaarde in deze zone is bewaard. In de tweede zone, waar de geplande verstoring tot 8m diep zou zijn, werd twee vlakken aangelegd.  

Auteurs: Geussens, Liesbeth
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ABO NV

Bronnen

Bron: BELDÉ, G., COENAERTS, J., GOOVAERTS, S., en PYPE, P., 2018: Archeologisch Onderzoek in de Hoogstraat te Mechelen, Zone A (Prov. Antwerpen): Eindrapport, ABO nv, Aartselaar.
Type: literatuur
Datum:


Relaties

Heeft als voorganger

Is gerelateerd aan


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Hoogstraat 35 (Mechelen)
Vlakdekkende archeologische opgraving waarbij sporen zijn gevonden van een vroegmoderne bewerkingslaag en van 19de-eeuwse arbeiderswoningen en een werkplaats.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Archeologisch onderzoek Mechelen Hoogstraat 35 (Zone A) [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076440 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.