Gebeurtenis

Bouwarcheologische registraties Godshuizenlaan 2

dendrochronologisch onderzoek, materiaalstudie, bouwarcheologisch onderzoek
ID
1076477
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076477

Beschrijving

De bouwarcheologische registraties naar aanleiding van het zogenoemde klooster nam behoorlijk wat tijd in beslag. Op grond van waarnemingen, archiefgegevens, inscripties en iconografie werd een uitbreiding van de abdijgebouwen gedateerd. Een dakkap werd samen met het Laboratoire de Dendrochronologie van de Université de Liège underzocht.

In het kader van een masterthesis aan de Universiteit Gent werkte een studente de vulling van een beerput uit, die in de zuidelijke sector van de abdij was opgegraven.

Auteurs: Vervoort, Thomas; Berkers, Maarten
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: BERKERS M., BRU M.-A., LALEMAN M. C., STEURBAUT P., STOOPS G. & VERMEIREN G., Godshuizenlaan 2, Bijlokeabdij in: Archeologisch onderzoek in Gent in 2010 (O.-Vl.), overdruk uit: Kroniek Archaeologia Mediaevalis, Namen, 2011, nr. 34, p. 12-17.
Type: literatuur
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Godshuizenlaan 2 (Gent)
Een uitbreiding van de abdijgebouwen werd op basis van archiefgegevens, inscripties en iconoografie gedateerd in 1660-1662.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Bouwarcheologische registraties Godshuizenlaan 2 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076477 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.