Gebeurtenis

Bouwarcheologisch onderzoek Gent

bouwarcheologisch onderzoek
ID
1076490
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076490

Beschrijving

Tijdens renovatiewerken in de ruimtes onder de Onze-Lieve-Vrouw Sint-Pieterskerk was het voor de Dienst Stadsarcheologie mogelijk mee te werken aan een pilootproject van de Stad Gent genaamd "Gent in 3D", in samenwerking met het Departement Stafdiensten. Vanuit archeologisch standpunt werden nut en bruikbaarheid onderzocht van het 3D-scannen van bouwhistorische 'littekens' aan de hand van deze testcase. Aangezien het scannen zelf redelijk snel en eenvoudig gaat, maar de digitale verwerking nogal arbeidsintensief en sterk gebonden aan wetenschappelijke vraagstelling, bleek het nog even wachten op de concrete resultaten.

Auteurs: Vervoort, Thomas; Berkers, Maarten
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: BERKERS M., BRU M.-A., LALEMAN M. C., STEURBAUT P., STOOPS G. & VERMEIREN G., Tweekerkenstraat, Onze-Lieve Vrouw Sint-Pieterskerk in: Archeologisch onderzoek in Gent in 2010 (O.-Vl.), overdruk uit: Kroniek Archaeologia Mediaevalis, Namen, 2011, nr. 34, p. 12-17.
Type: literatuur
Datum:


Relaties

Heeft als voorganger


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Bouwarcheologisch onderzoek Gent [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076490 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.