Teksten van Proefputtenonderzoek Brusselsepoortstraat 90

https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076518

Proefputtenonderzoek Brusselsepoortstraat 90 ()

Dit onderzoek is naar aanleiding van de geplande werken ter hoogte van de Brusselsepoortstraat 90. De geplande studentenhuisvesting voorziet in 67 kamers evenals de nodige gemeenschappelijke ruimtes en sanitair. De nieuwbouw wordt gedeeltelijk onderkelderd.

Er werden in totaal 2 proefputten aangelegd tot op de moederbodem, goed voor een totaal van 32m2. In totaal werden 4 bodemprofielen geregistreerd om de bodemopbouw in kaart te brengen.


Auteurs:  Derweduwen, Natascha
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: MONUMENT - VANDEKERCKHOVE


Je kan deze tekst citeren als: Derweduwen N. 2022: Proefputtenonderzoek Brusselsepoortstraat 90 [online], https://id.erfgoed.net/teksten/396026 (geraadpleegd op ).


Archeologisch vooronderzoek Brusselsepoortstraat 90 ()

Naar aanleiding van de sloop van een appartementsgebouw en de nieuwbouw met onderkeldering werden 2 proefputten aangelegd. Het projectgebied kwam in de 14de eeuw binnen de stadsversterking te liggen en was op basis van cartografische bronnen in de 16de eeuw bebouwd.


Auteurs:  Zeebroek, Inge
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Zeebroek I. 2022: Proefputtenonderzoek Brusselsepoortstraat 90 [online], https://id.erfgoed.net/teksten/394997 (geraadpleegd op ).