Er werden 3 werkputten aangelegd voor een totale oppervlakte van 2195,55 m².
Tijdens het vooronderzoek zijn inschattingen en aannames gemaakt die anders bleken tijdens de opgraving. Het archeologisch vlak bij de opgraving was een stuk denser en de archeologische niveaus bleken verschillend.
De verschillen tussen vooronderzoek en opgraving zorgden voor extra druk tijdens de opgraving. De erkend archeoloog (BAAC) heeft hierdoor keuzes gemaakt zodat de planning van de opdrachtgever niet werd geschaad.
Zo is er niet systematisch en over de volledige oppervlakte een tweede vlak aangelegd. De locaties met sporen in een tweede vlak werden enkel op plaatsen geregistreerd waar bij het couperen sporen aangetroffen werden. Ook werd er met het veldteam en de bedrijfsvoering van BAAC afgesproken dat als er keuzes gemaakt moesten worden, er zou gekozen worden om sporen wel te couperen maar tweede helften niet uit te halen. Dit is gelukkig enkel noodzakelijk gebleken in de westelijke helft van werkput 3 waarbij van enkele sporen de tweede helften na het couperen door tijdsgebrek niet uitgehaald werden.
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Jan Vanderstraetenstraat 2-4 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076569 (geraadpleegd op ).