Gebeurtenis

Opgraving Kroonveldlaan

radiokoolstofdatering, archeologische opgravingen
ID
1076599
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076599

Beschrijving

In het kader van een geplande realisatie van een OCMW-campus aan de Kroonveldlaan onderzocht een team van Monument Vanderkerckhove nv het terrein. De opgravingszone is onderzocht door vijf werkputten. In totaal zijn er 223 sporen aangetroffen. De opgraving is het vervolgonderzoek op de prospectie die in januari 2015 was uitgevoerd.

Auteurs: Galle, Marit; Scheltjens, Sofie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: SCHELTJENS S. 2018: Archeologische opgraving basisrapport. Sint-Gillis bij Dendermonde Kroonveldlaan (prov. Oost-Vlaanderen). Monument Vanderkerckhove. Rapport 2018/24. Ingelmunster
Type: literatuur
Datum:


Relaties

Heeft als voorganger


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Kroonveldlaan (Dendermonde)
De meerderheid van de sporen betreft paalkuilen en kuilen dei wijzen op bewoning ter hoogte van het plangebied tijdens de metaaltijden. Daarnaast zijn ook talrijke greppels uit de metaaltijden alsook uit de late middeleeuwen en de nieuwe tijd vastgesteld, aangelegd voor de afvoer van water en het afbakenen van percelen.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Kroonveldlaan [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076599 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.