Gebeurtenis

Vooronderzoek Karel Van Miertstraat

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, verkennend archeologisch booronderzoek, landschappelijk booronderzoek
ID
1076606
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076606

Beschrijving

Ter hoogte van de Karel Van Miertstraat in Kortenberg werd een archeologisch vooronderzoek uitgevoerd dat bestond uit een landschappelijk en verkennend booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek.

Het landschappelijk bodemonderzoek door middel van boringen werd uitgevoerd met een edelmanboor met een kop van 7 centimeter en telde in totaal 14 boringen, verspreid over het terrein.

Vervolgens werd een verkennend booronderzoek uitgevoerd. Voor het opsporen van steentijdsites werd een boorgrid van 10 bij 12 meter gebruikt, waarbij 10 meter de afstand is tussen de raaien en 12 meter de afstand tussen de boringen binnen een raai. In totaal werden 147 boringen gezet.

Tenslotte werd het vooronderzoek afgesloten door het proefsleuvenonderzoek. In totaal werden verspreid over het terrein 10 sleuven aangelegd met een oriëntatie van oost naar west.

Auteurs: Claesen, Jan
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ARCHEBO bvba

Bronnen

Bron: CLAESEN J., WIJNS D. & GEELEN N. 2022: Nota met ingreep in de bodem. Kortenberg – Karel van Miertstraat, ARCHEBO rapport 2022F10, Kortenaken.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Karel Van Miertstraat 4 (Kortenberg)
Er werden geen archeologisch relevante sporen aangetroffen.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Karel Van Miertstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076606 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.