Gebeurtenis

Proefsleuvenonderzoek Vlasbloemstraat 17

landschappelijk booronderzoek, landschappelijk bodemonderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1076630
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076630

Beschrijving

Het verder vooronderzoek dat werd opgelegd omvatte een landschappelijk bodemonderzoek en wat daaruit volgt, in dit geval een proefsleuvenonderzoek.

Er werden 38 proefsleuven/werkputten aangelegd en 12 kijkvensters voor een totale oppervlakte van 14.628m². De totale advieszone voor proefsleuvenonderzoek omvatte 113.380m², waardoor 12,9 % onderzocht werd.

Enkel in het noordwesten van het plangebied werden drie sleuven niet aangelegd, omdat het perceel nog in gebruik was als weiland en er paarden aanwezig waren.

Auteurs: Schynkel, Evelyn
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: SCHYNKEL E., DYSELINCK T. & VELLEMAN J. 2022: Nota Ardooie, Vlasbloemstraat 17, BAAC Vlaanderen Rapport 2262, BAAC Vlaanderen, Gent, 55.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Beverensestraat, Leen-ter Hellenstraat, Vlasbloemstraat 17 (Ardooie)
Naar aanleiding van een omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen voor een terrein gelegen in Ardooie aan de Vlasbloemstraat heeft BAAC Vlaanderen bvba een archeologienota met uitgesteld vooronderzoek opgemaakt. Dit onderzoek omvat de uitgestelde uitvoer van de maatregelen opgelegd na dit eerder archeologisch vooronderzoek.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Proefsleuvenonderzoek Vlasbloemstraat 17 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076630 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.