Gebeurtenis

Vooronderzoek Molenstraat

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijke profielputten, landschappelijk booronderzoek
ID
1076633
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076633

Beschrijving

De geplande werken omvatten de realisatie van vier meergezinswoningen (Gebouwen B-E) en een nieuwe bakkerij met bovenliggende appartementen (Gebouw A) op de hoek van de Molenstraat met de Kerkstraat.

Het proefsleuvenonderzoek werd uitgevoerd op donderdag 14 juli en op 9 augustus 2022. De reden van deze opsplitsing van het proefsleuvenonderzoek ligt in de praktische uitvoerbaarheid. De tuinzones werden eerst onderzocht. In totaal werden verspreid over het onderzoeksgebied zo’n 5 bodemprofielen aangelegd. Werkput 2 werd enkele meters ingekort aan de zuidelijke zijde door aanwezigheid van een hoop groenafval. Door de aanwezigheid van een kelder werd werkput 6 ingekort, en werkput 7 twintig graden gedraaid. Er werden in totaal 3 kelders vastgesteld. Twee van de drie kelders zouden uitgebroken worden en zijn bijgevolg ook onderzocht.

Auteurs: Galle, Marit; Doucet, Alexander; Bigonzi, Vanessa; van Arnhem, Bram
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: VAN ARNHEM B. J. L. et al. 2022: Nota uitgesteld vooronderzoek met infreep in de bodem. Balen - Molenstraat. Group Van Vooren Terra Engineering & Consultancy. Sint-Truiden.
Type: archeologienota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Molenstraat (Balen)
Het proefsleuvenonderzoek doet een meerperiodensite vermoeden.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Molenstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076633 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.