Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Kattenbos

verkennend archeologisch booronderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1076636
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076636

Beschrijving

Naar aanleiding van een geplande verkaveling werd een archeologisch vooronderzoek uitgevoerd in het kader van een archeologienotatraject. Het vooronderzoek bestond uit een landschappelijk bodemonderzoek, een verkennend booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek. In totaal werden tijdens het proefsleuvenonderzoek 19 proefsleuven aangelegd, aangevuld met drie dwarssleuven en 9 kijkvenster. De totale lengte van de proefsleuven bedraagt ca. 2237 m, de totale oppervlakte van de proefsleuven (inclusief dwarssleuven en kijkvensters) bedraagt 5160 m². Op deze manier werd ca. 12 % van het totale plangebied archeologisch onderzocht, wat overeenkomt met ca. 13,7% van de onderzoekbare oppervlakte van het plangebied (exclusief de kruinzones, grondopslag, koterijen en servitudeweg).

Auteurs: Geussens, Liesbeth; Pepermans, Jeska
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: Pepermans J., Bouckaert K., Nuyts T. en Verrijckt J., Nota landschappelijk bodemonderzoek, verkennend booronderzoek en proefsleuvenonderzoek Lommel, Kattenbos: Verslag van Resultaten, J. Verrijckt Rapport 1127, Beerse.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Kattenbos [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076636 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.