Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Vorststraat 2-6

landschappelijk bodemonderzoek, verkennend archeologisch booronderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1076639
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076639

Beschrijving

Naar aanleiding van een geplande verkaveling werd een archeologisch vooronderzoek uitgevoerd in het kader van een archeologienotatraject. Het vooronderzoek bestond uit een landschappelijk bodemonderzoek, een verkennend booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek. Tijdens het sleuvenonderzoek werden zeven proefsleuven aangelegd. De proefsleuven werden ter hoogte van enkele obstakels op het terrein onderbroken, om aan de andere kant van verstoringen voortgezet te worden. In totaal werd er 732,3 m² onderzocht door middel van het proefsleuvenonderzoek. Dit komt overeen met 12,6% van de totale oppervlakte van het onderzochte gebied. 

Auteurs: Geussens, Liesbeth; van Baal, Mitchell
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: Van Baal M. e.a. 2022: Nota landschappelijk bodemonderzoek, verkennend archeologisch booronderzoek en proefsleuvenonderzoek: Hasselt Vorststraat 2-6 Sint-Lambrechts-Herk: Verslag van Resultaten, J. Verrijckt Rapport 1122, Beerse.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Vorststraat 2-6 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076639 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.