Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Industrieweg 25-27

landschappelijk booronderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1076645
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076645

Beschrijving

In het kader van een archeologienotatraject werd een archeologisch vooronderzoek uitgevoerd aan de hand van landschappelijke boringen en een proefsleuvenonderzoek. De oppervlakte van het projectgebied bedraagt ca. 12.389,308 m². In totaal werd hiervan ca. 780 m² onderzocht, hetgeen neerkomt op 6,3 % van het projectgebied. Deze lage dekkingsgraad is te wijten aan de hoge verstoringsgraad van het terrein, waardoor de sleuven plaatselijk onderbroken werden, alsook de aanwezigheid van een berg steenpuin in het westen van het projectgebied en een pyloon van een hoogspanningslijn in het oosten. Er werd een kijkvenster aangelegd in één werkput, op een plaats waar de bodem wel goed bewaard is gebleven, om de schijnbare afwezigheid van sporen te bevestigen.

Auteurs: Claesen, Jan
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: Claesen J., Wijns D. & Geelen N. 2022: Nota met ingreep in de bodem: Paal - Industrieweg, ARCHEBO Rapport 2022F6, Kortenaken.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Industrieweg 25-27 (Beringen)
Bij een archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem werden geen archeologische sporen of vondsten waargenomen.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Industrieweg 25-27 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076645 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.