Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Galgestraat

landschappelijk booronderzoek, metaaldetectie, bureauonderzoek, landschappelijk bodemonderzoek, archeologische veldkartering
ID
1076648
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076648

Beschrijving

Bij de opmaak van de archeologienota werd een bureauonderzoek uitgevoerd. In dit bureauonderzoek werd een archeologische verwachting opgesteld voor het plangebied. Op basis van de resultaten van deze verwachting en de geplande bodemingrepen werd in eerste instantie een archeologisch vooronderzoek zonder ingreep in de bodem, in de vorm van een landschappelijk bodemonderzoek opgelegd. Op basis hiervan wordt beoordeeld of er een paleobodem aanwezig is. Alsook laat het bodemonderzoek toe om uitspraken te doen over de bodembewaring, de verstoringen en de diepte van een eventueel archeologisch vlak te doen. Afhankelijk van de resultaten van het landschappelijk bodemonderzoek is eventueel archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem nodig.

Tijdens de veldkartering met metaaldetectie werd het plangebied in regelmatige raaien onderzocht op de aanwezigheid van vondsten aan de oppervlakte en metalen artefacten in de bouwvoor.

Binnen het plangebied is een boorgrid van 30x30m gehanteerd. Het booronderzoek is uitgevoerd met een edelmanboor met een diameter van 7cm.

Er werden in totaal 10 boringen uitgevoerd.

Auteurs: Bouckaert, Kevin
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: BOUCKAERT K. & VERRIJCKT J. 2022: Nota veldkartering en landschappelijk bodemonderzoek Oudenaarde, Galgestraat: Verslag van Resultaten, J. Verrijckt, Beerse, 42.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Galgestraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076648 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.