Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Grobbendonkseweg

verkennend archeologisch booronderzoek, landschappelijk booronderzoek
ID
1076662
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076662

Beschrijving

Naar aanleiding van een verkaveling vond een archeologisch vooronderzoek zonder en met ingreep in de bodem plaats in het kader van een archeologienotatraject. In eerste instantie werden landschappelijke boringen uitgevoerd op het terrein. In totaal werden hierbij vijf boringen uitgevoerd. Op basis van de resultaten van dit onderzoek werd het landschappelijk booronderzoek gevolgd door verkennende boringen, 17 in totaal, volgens een verspringend driehoeksgrid van 10 op 12m. De ingezamelde grondstalen werden uitgezeefd per stratigrafische eenheid en getrieerd. In de residu’s konden geen arte- en/of ecofacten waargenomen worden die wijzen op een steentijdsite. Verdere waarderende archeologische boringen bleken hierdoor niet nodig.

Auteurs: Geussens, Liesbeth; Acke, Bert
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: ACKE B., BRACKE M., FONTEYN P. & DEBRABANDERE S. 2022: Nota Nijlen Grobbendonkseweg: Verslag van Resultaten, Acke & Bracke bv, Moerbeke-Waas.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Grobbendonkseweg [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076662 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.