Gebeurtenis

Proefsleuvenonderzoek Stift 60

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1076672
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076672

Beschrijving

Tijdens de uitvoering van het proefsleuvenonderzoek werd licht afgeweken van het programma van maatregelen. De sleuven werden licht opgeschoven door obstakels vb. de hoogtewerker. De toegang tot het terrein werd verschraald met brikkeljon. Hierdoor is sleuf 5 licht ingekort. De lichte afwijking heeft in geen geval invloed op de resultaten van het proefsleuvenonderzoek. In totaal werd er 445 m² onderzocht door middel van het proefsleuvenonderzoek. Dit komt overeen met 10,6 % van de totale oppervlakte van het plangebied.

Het proefsleuvenonderzoek werd uitgevoerd op maandag 26 september 2022. De sleuven werden aangelegd door middel van een rupskraan met gladde kraanbak van ca. 2 m breed.

Auteurs: Jennes, Niels
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: JENNES N., VAN EYCK B. & VERRIJCKT J. 2022: Nota proefsleuvenonderzoek Bree, Stift 60: Verslag van Resultaten, Rapport Nr. 1115, J. Verrijckt Archeologie & Advies, Beerse, 31.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Proefsleuvenonderzoek Stift 60 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076672 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.