Gebeurtenis

Werfbegeleiding Openbaar domein Hertogensite

controle van werken
ID
1076701
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076701

Beschrijving

Grote delen van het projectgebied bleken verstoord te zijn door de voormalige onderkelderde bebouwing. Ook is er in twee zones een overlapping van het projectgebied met de zone van de aanpalende opgraving Leuven-Verpleegsterschool (uitvoer van archeologienota ID 4986). De resultaten van deze opgraving worden opgenomen in het nog te finaliseren eindverslag.

Een groot deel van het projectgebied was in het recente verleden ingenomen door onderkelderde bebouwing. De vloerplaat van de gesloopte gebouwen in het oosten van het U-vormige projectgebied bestond uit gewapend beton. Deze vloerplaat kon slechts zeer moeizaam worden uitgebroken waarbij deze eerst stukje per stukje werd losgepikeerd om vervolgens losgewrikt te worden en weggenomen met een tandenbak. Op deze wijze schoof men stelselmatig op naar het noorden toe. Na verwijdering van de vloerplaat werd op het vlak dadelijk gezeefd steenpuin uitgestrooid om de kelders aan te hogen en om boven het water uit te komen.

Auteurs: Vander Ginst, Vanessa
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: VANDER GINST V. & HAENEN L. 2022: Eindverslag: Leuven Hertogensite Aanleg openbaar domein: Werfbegeleiding
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Kapucijnenvoer (Leuven)
De werfbegeleiding kadert binnen de geplande werken op de Hertogensite te Leuven


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Werfbegeleiding Openbaar domein Hertogensite [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076701 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.