Gebeurtenis

Proefsleuvenonderzoek Hof-ten-Bergenlaan 8

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1076711
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076711

Beschrijving

Naar aanleiding van oprichting van een nieuw gebouw, is er een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd. Werkputten 1 en 2 zijn met een noordoost-orientatie aangelegd met een verbindinssleuf (werkput 2) in functie van het opsporen van de loopgraaf. Op het meest westelijke deel van het onderzoeksgebied hadden de sleuven een noordwest-zuidoost oriƫntatie om een optimale dekking te bekomen en de beste kans te hebben om de locatie van eventuele loopgraven aan te treffen (werkputten 6 en 8). Ter hoogte van werkput 6 werd een kijkvenster aangelegd in functie van het opsporen van de loopgraaf of gerelateerde structuren zoals resten van een prikkeldraadversperring. Tot slot werden er op twee plaatsen testputjes aangelegd in functie van het opsporen van de loopgraaf (werkputten 5 en 7).

Auteurs: Galle, Marit; Gyesbreghs, Diego
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: GYESBREGHS D. 2022: Nota: Puurs (Puurs-Sint-Amands) - Hof-ter-Berglaan 8. Rapporten All-Archeo bv 1493. Bornem.
Type: archeologienota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Hof-ten-Berglaan 8 (Puurs-Sint-Amands)
Het proefsleuvenonderzoek leverde 28 sporen op, waarvan drie restanten van tuinarchitectuur, twee paalsporen, drie kuilen, een greppel, 13 resten van verstoringen en zes natuurlijke sporen. Enkel spoor 2 bracht vondsten aan het licht (dakpan fragmenten).


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Proefsleuvenonderzoek Hof-ten-Bergenlaan 8 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076711 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.