Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Waregemstraat

landschappelijk booronderzoek, verkennend archeologisch booronderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1076714
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076714

Beschrijving

In het kader van een archeologienotatraject werd een archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem uitgevoerd in één zone van het totale projectgebied (zone 11). Het archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem van alle overige onderzoekzones zal worden uitgevoerd in een toekomstige fase, wanneer de initiatiefnemer de uitvoering van de overige werken ook wenst in te plannen.

Het vooronderzoek bestond uit een landschappelijk bodemonderzoek, een verkennend booronderzoek, waarbij 24 boringen werden geplaatst, en een proefsleuvenonderzoek. Bij dit laatste onderzoek werden vier proefsleuven aangelegd, inclusief één dwarssleuf, met een totale oppervlakte van ca. 4163 m². Dit komt overeen met een dekkingsgraad van 12,47% op het onderzoeksterrein dat een oppervlakte heeft van 3337 m².

Auteurs: Geussens, Liesbeth; De Jaeger, Chantal
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: De Jaeger C., De Hooghe G. en Coenaerts J. 2022: Archeologisch vooronderzoek ter hoogte van de Waregemstraat te Waregem en Deerlijk (West-Vlaanderen) - Fase 1: Nota: Verslag van Resultaten, ABO Archeologische Rapporten 1879, Gent.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Waregemstraat (Deerlijk)
Bij een archeologisch vooronderzoek aan de hand van proefsleuven werden enkele postmiddeleeuwse perceelsgreppels waargenomen.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Waregemstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076714 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.