Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Dikmuidseweg

in-situbehoud, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1076718
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076718

Beschrijving

Naar aanleiding van de heraanleg van een plein en bijkomende rioleringswerken werd een archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem uitgevoerd in het kader van een archeologienotatraject. Het vooronderzoek bestond uit drie proefputten. Dit waren er drie van 5x5m en één van 4,5x4,5m. In totaal werd 76,23m² aangelegd binnen het onderzoeksgebied.

De bodem werd laagsgewijs afgegraven tot op het eerste archeologische relevante én leesbare niveau. In het zuidoostelijke deel van het onderzoeksterrein zijn de geplande werken van die aard dat het in-situbehoud van de sporen in deze zone gewaarborgd kon worden. Voor het noordelijke deel werd vervolgonderzoek noodzakelijk geacht.

Auteurs: Geussens, Liesbeth; Van Eynde, Merel
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: VAN EYNDE M. 2022: Nota Boezinge - Dorpscentrum (West-Vlaanderen): Verslag van Resultaten, ADEDE Archeologisch Rapport 895, Gent.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Dikmuidseweg [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076718 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.