Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Zuidburgweg 21

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk bodemonderzoek
ID
1076744
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076744

Beschrijving

In het kader van een archeologienotatraject werd een landschappelijk booronderzoek en een archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem aan de hand van proefsleuven uitgevoerd. Binnen het plangebied werd eerst een landschappelijk booronderzoek uitgevoerd. In totaal werden hiervoor zes boringen gezet. Daaruit bleek dat de bodemopbouw binnen het plangebied sterk verstoord was. 

Bij het daaropvolgende proefsleuvenonderzoek werden zeven proefsleuven aangelegd. Een deel van de voorziene proefsleuven in het noordoosten van het plangebied kon niet uitgevoerd worden wegens de aanwezigheid van bebouwing. De sleuf werd verschoven naar het westen. In totaal werd 10% van het onderzoekbare gebied onderzocht. 

Auteurs: Geussens, Liesbeth; Bot, Bart
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: BOT B. & GENBRUGGE S. 2022: Zuidburgweg (Veurne, West-Vlaanderen). Nota deel 1: Resultaten van het landschappelijk booronderzoek en het vooronderzoek met ingreep in de bodem, BartBotArcheologie, Gent.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Zuidburgweg 21 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076744 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.