Gebeurtenis

Proefsleuvenonderzoek Kerkstraat - Haachtsesteenweg

in-situbehoud, metaaldetectie, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1076748
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076748

Beschrijving

Dit onderzoek is naar aanleiding van de bouw van een inclusief Abbeyfield-huis.

In totaal zijn vier sleuven getrokken en drie kijkvensters. De kijkvensters zijn getrokken aan de rand van het noordelijke perceel 408C, in het oostelijke perceel 405E en ter uitbreiding van sleuf WP1 om een ruimer gebied langs een aangetroffen waterput te bekomen.

Een aantal zones binnen het projectgebied dienden buiten beschouwing gelaten te worden of konden niet onderzocht worden (zoals bijvoorbeeld de noordoostelijke hoek dat geen impact zal ondervinden en het mogelijke materiaal in situ bewaard kan blijven).

Metaaldetectie is tijdens het proefsleuvenonderzoek uitgevoerd  in zowel de sleuven en als over de hopen afgegraven grond.

Auteurs: Cosyns, Peter
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: COSYNS P. & ROOVERS I. 2022: Nota Kampenhout – Kerkstraat/Haachtsesteenweg: VvR na proefsleuvenonderzoek binnen uitgesteld traject. PeCoArcheo-rapport 49/2022. Leuven.
Type: archeologienota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Proefsleuvenonderzoek Kerkstraat - Haachtsesteenweg [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076748 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.