Gebeurtenis

Opgraving Bergenstraat

vlakdekkende opgravingen
ID
1076750
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076750

Beschrijving

Er zijn zeven werkputten aangelegd met een totale oppervlakte van 6.477 m2 in één vlak. Langsheen de zuidelijke perceelsgrens van het noordelijke deel werd een marge van 1 à 2 m aangehouden om beschadiging van de straat te voorkomen. De werkputten zijn met een graafmachine vlaksgewijs verdiept tot op het juiste sporenniveau. Tijdens het verdiepen van de bodem is deze afgezocht met behulp van een metaaldetector. Er werden geen vondsten aangetroffen.
Heel wat sporen die tijdens het proefsleuvenonderzoek waren geïnterpreteerd als paalkuil bleken toch natuurlijke sporen te zijn. Daarop werden, verspreid over het onderzoeksgebied, enkele werkputten opengelegd om het terrein te evalueren. Het bleek overal te gaan om natuurlijke sporen. Daarom werd in overleg met de beleidsarcheoloog beslist om de opgraving te stoppen en het terrein vrij te geven.

Auteurs: Beckers, Christine; Heirbaut, Elly
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: LARes bvba

Bronnen

Bron: Heirbaut E. & Beckers C. 2022: Meer-Bergenstraat. Eindverslag van het definitief archeologisch onderzoek aan de Bergenstraat, Pulderbos.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Relaties

Heeft als voorganger

Proefsleuvenonderzoek Bergenstraat

Bergenstraat 16A (Hoogstraten)

Verkennend booronderzoek Bergenstraat

Bergenstraat 16A (Hoogstraten)

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Bergenstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076750 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.