Gebeurtenis

Proefsleuvenonderzoek Kampstraat

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1076758
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076758

Beschrijving

De geadviseerde proefsleuven werden ingepland als 4 werkputten. De 3 oostelijke werden ingepland met een WNW-OZO-oriëntatie. De westelijke sleuf werd NNW-ZZO ingepland. Bij de inplanting van de sleuven werd rekening gehouden met de mogelijke relicten uit de Eerste Wereldoorlog die op basis van luchtfoto’s gekend zijn. Tijdens de uitvoering van het onderzoek werden deze geplande sleuven maximaal uitgevoerd.

Hierbij werd 532,6m² proefsleuven aangelegd, goed voor 10,5% van het projectgebied van 5.074m². Aanvullend werden ook twee kijkvensters aangelegd, samen goed voor 63m², of 1,25% van de totale oppervlakte. Op basis van de uitgevoerde proefsleuven en kijkvensters werd 11,75% van het terrein onderzocht en konden de onderzoeksvragen voor beschikbare zone ruimschoots beantwoord worden.

Auteurs: De Brant, Raphaël
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: DE BRANT R. 2022: Westrozebeke Kampstraat (Westrozebeke, West-Vlaanderen): Nota vooronderzoek met ingreep in de bodem - Deel 1: Verslag van Resultaten, Ruben Willaert nv, Sint-Michiels-Brugge, 52.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Proefsleuvenonderzoek Kampstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076758 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.