Gebeurtenis

Proefputtenonderzoek Rolweg 87

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1076760
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076760

Beschrijving

De prospectie met ingreep in de bodem en deze nota met het verslag van deze prospectie werden uitgevoerd naar aanleiding van stedenbouwkundige handelingen ter hoogte van de Rolweg 87 te Brugge. In totaal werden 3 proefputten aangelegd binnen het plangebied.

Proefput 2 werd gegraven zoals voorzien in het pvm (in pvm proefput 2). De locatie van proefput 1 uit het pvm werd verschoven naar de voorzijde van het plangebied. De inrit ter hoogte van de geplande proefput 1 wenste de opdrachtgever voorlopig intact te houden. Bovendien was er op deze locatie meer ruimte en was het veiliger (stabiliteit fundering muurwerk). Dit had geen effect op de evaluatie van het erfgoed. Proefput 3 werd verschoven op de plaats van de geplande zwemvijver. De vloerplaat ter hoogte van de geplande werkput 3 zal de opdrachtgever niet uitbreken zoals eerder wel gepland stond.

Om zicht te krijgen op de stratigrafische opbouw van het plangebied werd in elke proefput minimaal 1 profiel geregistreerd.

Auteurs: Galle, Marit; Bot, Bart
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: BOT B. & VANBRABANT E. 2022: Rolweg 87 (Brugge, West-Vlaanderen). Nota deel 1: Resultaten van het vooronderzoek met ingreep in de bodem. Ruben Willaert bvba. Sint-Michiels-Brugge.
Type: archeologienota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Proefputtenonderzoek Rolweg 87 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076760 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.