Gebeurtenis

Proefsleuvenonderzoek Lucien Hendrickxplein en de Robianostraat III

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1076802
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076802

Beschrijving

Het onderzoek is naar aanleiding van een geplande werken aan de Lucien Hendrickxlei. De drie geplande sleuven zijn op 14 meter van elkaar aangelegd. Zo was er in het oosten van het terrein ruimte voor een vierde sleuf. In totaal werd een oppervlakte van ca. 316 m2 opengelegd, wat overeenkomt met 11,9% van het projectgebied. De meest westelijke sleuf werd onderbroken ter hoogte van de bestaande kelder van de afgebroken woning. In de meest zuidwestelijke hoek van het terrein staat een verlichtingspaal en vertrekt een bovengrondse leiding. Onder het pad ten zuiden van het projectgebied lopen ook verschillende leidingen (perceel 235G). Er werd hier een buffer aangehouden. Ook onder het pad in het oosten van het projectgebied loopt een leiding (percelen 114V en 114T). Als gevolg hiervan kon er ca. 135 m2 niet onderzocht worden. Van de overgebleven ca. 2520 m2 werd 12,5% onderzocht.

Auteurs: Van Roy, Julie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Studiebureau Archeologie Tienen

Bronnen

Bron: VAN ROY L. & YPERMAN W. 2022: Nota: Het archeologisch vooronderzoek aan de Lucien Hendrickxlei te Borsbeek (deelgebied 3). Studiebureau Archeologie bv. Tienen.
Type: archeologienota (archeologieportaal)
Datum:


Relaties

Heeft als voorganger


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Lucien Hendrickxlei, de Robianostraat (Borsbeek)
Alle vondsten werden ingezameld bij de aanleg van het vlak. Het gaat voornamelijk om postmiddeleeuws materiaal. De sporen leverden geen vondsten op.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Proefsleuvenonderzoek Lucien Hendrickxplein en de Robianostraat III [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076802 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.