Gebeurtenis

Proefputtenonderzoek Walpoortstraat 4

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1076821
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076821

Beschrijving

Het onderzoek werd uitgevoerd naar aanleiding van de geplande bouw van een nieuwbouw met handelsruimte en meergezinswoningen.

Bij de uitvoering van het veldwerk werd zo goed als mogelijk het oorspronkelijk voorgestelde puttenplan gevolgd. De rotatie van werkput 2 werd gewijzigd om beter uitvoerbaar te zijn met de beperkte bewegingsruimte voor de kraan. Er werd na de wijziging van de geplande werken ook besloten om de meest oostelijke proefput niet uit te voeren, deze was namelijk gelegen in een bestaande kelder die gewoon opgevuld zal worden.

Tijdens het onderzoek werden in totaal 3 profielen geregistreerd, in elke proefput één. Er werden in totaal drie proefputten aangelegd deze waren allemaal 2x2m groot. In totaal werd dus ongeveer 12m2 aangelegd binnen het onderzoeksgebied van 180m2 , hierbij dient ook opgemerkt te worden dat een zone van 55m2 werd ingenomen door de bestaande kelder. Met aftrek van de kelder werd 9,6% van het terrein onderzocht door middel van proefputten.

Auteurs: Van Eynde, Merel
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ADEDE bvba

Bronnen

Bron: VAN EYNDE M. 2022: Nota Gent – Walpoortstraat (Oost-Vlaanderen). Verslag van resultaten. ADEDE Archeologisch Rapport 867-2022. Gent.
Type: archeologienota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Proefputtenonderzoek Walpoortstraat 4 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076821 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.