Gebeurtenis

Opgraving Skeyes

noodopgravingen, in-situbehoud
ID
1076828
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076828

Beschrijving

Rond het baken was een min of meer concentrische sleuf uitgegraven met een diameter van 30 m, van waaruit een viertal radiale dwarssleuven richting het middelpunt van het baken waren aangelegd. De ontgravingsdiepte was ca. 70 cm onder het maaiveld en de sleuven waren maximaal 50 cm breed. Voor het terreinwerk kon uitgevoerd worden, hadden de sleuven reeds een paar maand open gelegen. Hierdoor waren zowel de profielen, het vlak als de storthopen extreem uitgedroogd. Het was tevens niet de bedoeling om ingrijpende aanvullende bodemingrepen uit te voeren tijdens het archeologische veldwerk. Door deze beperkingen moesten de verwachtingen op kenniswinst naar beneden toe worden bijgesteld.

Auteurs: Vanmontfort, Bart
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Archeoworks

Bronnen

Bron: CLAEYS J. & VANMONTFORT B. 2022: Ottenburg Skeyes Eindverslag, Leuven.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Tommestraat (Huldenberg)
Naar aanleiding van een niet-reglementaire bodemingreep op het perceel van het vliegbaken van Skeyes (het vroegere Belgocontrol), centraal gelegen op de beschermde middenneolithische enclosure site van Ottenburg, diende een archeologisch vervolgonderzoek te worden uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Skeyes [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076828 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.