Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Ettelgemstraat 28

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1076837
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076837

Beschrijving

In het kader van een archeologienotatraject werd een archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem uitgevoerd aan de hand van proefsleuven. Bij aanvang van het proefsleuvenonderzoek bleek de sleufbare oppervlakte echter niet vrij te zijn van obstakels. In het uiterste zuiden van het projectgebied bevond zich nog steeds de woning die bij afspraak met de opdrachtgever gesloopt diende te zijn. Het ging hierbij om een oppervlakte van 460 m². Daarmee verkleinde het gebied dat archeologisch onderzocht kon worden naar 4179 m². Dat gebied werd door middel van vier proefsleuven met elk een noordwest-zuidoost oriëntatie geëvalueerd. Zo werd in totaal 533 m² ofwel 12,8% van het toegankelijke terrein archeologisch onderzocht. 

Auteurs: Geussens, Liesbeth; Lefere, Marie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Ruben Willaert nv; Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: SLABBINCK F. en LEFERE M. 2022: Ettelgemstraat 28 (Jabbeke, West-Vlaanderen). Nota vooronderzoek met ingreep in de bodem (fase 1), Ruben Willaert nv, Sint-Michiels-Brugge.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Ettelgemstraat 28 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076837 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.