Gebeurtenis

Proefsleuvenonderzoek Sleidinge-Dorp 33-41

archeobotanisch onderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1076838
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076838

Beschrijving

Dit onderzoek is naar aanleiding van de toevoeging van een perceel bij de projectcontour en de uitbreiding van een van de woonblokken en parkeerkelder.

Er werden zes proefsleuven / werkputten aangelegd voor een totale oppervlakte van 319 m². Het totale plangebied omvat 3.756 m². Wegens de aanwezigheid van verscheidene obstakels en verstoringen kon het proefsleuvenonderzoek niet volledig uitgevoerd worden.

Op basis van het eerder uitgevoerde landschappelijke bodemonderzoek en de archeologische boringen werd reeds een beeld gevormd van de bodemopbouw binnen het plangebied. Tijdens het proefsleuvenonderzoek werden verspreid over de verschillende sleuven bijkomend vijf profielen geplaatst om de bodemopbouw verder in kaart te brengen en de resultaten uit de eerdere onderzoeken te verifiëren.

Auteurs: De Witte, Ann-Sophie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Van Herrewege Frères

Bronnen

Bron: DE WITTE A. et al. 2022: Nota Evergem, Sleidinge-Dorp 33-41. BAAC Vlaanderen bvba. Gent.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Sleidinge-Dorp 33-41 (Evergem)
Tijdens het proefsleuvenonderzoek werden slechts weinig archeologisch relevante sporen aangesneden. Bovendien is het plangebied grotendeels verstoord.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Proefsleuvenonderzoek Sleidinge-Dorp 33-41 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076838 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.