Gebeurtenis

Opgraving Mariapark

opgravingen vanuit wetenschappelijke vraagstelling
ID
1076843
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076843

Beschrijving

Naar aanleiding van een stabiliteitsonderzoek werd in 7 proefputten van 2 m² langs de funderingen van de verschillende muren om stabiliteitstechnische gegevens in te zamelen.

Deze werkputten werden niet aangelegd vanuit een archeologisch oogmerk, maar werden door de opdrachtgever (KU Leuven Technische Diensten) wel beschouwd als unieke kansen om meer informatie te verzamelen over een deel van het Kartuizerklooster waar in het verleden nog nooit archeologisch
onderzoek heeft plaatsgevonden en waar er in de toekomst geen verstoringen gepland worden. Door de beperkte verstoringsoppervlakte moest er geen omgevingsvergunning worden aangevraagd en viel dit onderzoek dus buiten het reguliere archeologienotatraject. Om alsnog archeologische waarnemingen te kunnen doen werd er daarom door KU Leuven archeoWorks een onderzoekdossier ‘vanuit wetenschappelijke vraagstellingen’ opgestart en goedgekeurd door het Agentschap Onroerend Erfgoed.

Auteurs: Claeys, Johan
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Archeoworks

Bronnen

Bron: CLAYES J. 2022: Leuven Mariapark - proefputtenonderzoek Eindverslag, Leuven.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Mariapark [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076843 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.