Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Molsebaan

landschappelijk booronderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1076844
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076844

Beschrijving

Op 6 september 2022 werden er 21 landschappelijke boringen uitgevoerd binnen de contouren van het projectgebied. Het landschappelijk booronderzoek wordt uitgevoerd met een edelmanboor met een kop van 7 cm. 

Door middel van 8 proefsleuven werd in fase 1 een oppervlakte van 1 058 m² onderzocht. De totale terreinoppervlakte van fase 1 was 8 778 m². Echter kon deze niet volledig onderzocht worden doordat er een grote vijver aanwezig was in het noordelijke deel van het terrein (1 000 m2). Het totaal onderzoekbare onderzoeksgebied is daarom 7 778 m².10 De vijver die in het centrale deel van het terrein aanwezig was (412 m2groot), kon ontweken worden en zorgde niet voor een beperking van het onderzoek. Dit resulteert in een dekkingspercentage van 13,6 %. Op basis van de genereerde data kan gesteld worden dat er voldoende informatie verzameld is om een oordeelkundige uitspraak te doen inzake de afwezigheid van relevante archeologische waarden en het kennis- en datapotentieel binnen de contouren van het projectgebied.

Auteurs: Lees, Tom
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Terra Engineering & Consultancy (TEC); Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: LEES T., DOUCET A. & DECRAMER W. 2022: Nota Uitgesteld vooronderzoek met ingreep in de bodem Meerhout – Molsebaan (Fase 1): Verslag van resultaten, Terra Engineering & Consultancy nv, Sint-Truiden, 83.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Molsebaan [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076844 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.