Gebeurtenis

Vooronderzoek Adinkerke Plops Village

landschappelijk booronderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1076912
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076912

Beschrijving

Het terrein werd geëvalueerd door middel van 8 proefsleuven met een ZW-NO oriëntatie. In totaal bedraagt dit 3805m². Op die manier werd 11% van  het projectgebied archeologisch onderzocht. Er werden geen kijkvensters aangelegd.

Tijdens de aanleg van de sleuven werden 8 bodemkundige profielen geplaatst. De profielen vertonen een eenvoudig AC-bodemprofiel, bestaande uit een homogene donkerbruine ploeglaag met daaronder de natuurlijke bodem. Plaatselijk werd bovenop het fijne zand een kleiig pakket afgezet. De bodemprofielen wijzen op een kreek/geul die aan het verzanden was en waar plaatselijk een loopvlak tot ontwikkeling kon komen. Dit komt overeen met de vaststellingen uit het landschappelijk bodemonderzoek en de bodemkaart.

 

Auteurs: Lefere, Marie; Van Hecke, Iris
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Ruben Willaert nv

Bronnen

Bron: VAN HERCKE I., LEFERE M. 2022: Plopsa Village (De Panne, West-Vlaanderen). Nota Vooronderzoek met ingreep in de bodem. Ruben Willaert nv, Brugge.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:
Toelichting: https://id.erfgoed.net/dossiers/18432


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Duinhoekstraat 101 (De Panne)
Tijdens het proefsleuvenonderzoek werden enkele (sub)recente perceleringsgreppels aangetroffen, enkele kuilen en twee loopgraven, vermoedelijk uit de Tweede Wereldoorlog. Er werden geen sporen van oudere occupatie aangetroffen.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Adinkerke Plops Village [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076912 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.