Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Houtkaai 15

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk booronderzoek
ID
1076924
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076924

Beschrijving

In totaal zijn zes proefputten gegraven, allemaal in de noordwestelijke hoek van het projectgebied. Dat de proefputten bij aankomst op de werf al gegraven waren zorgde ervoor dat amper archeologische observaties konden gedaan worden tijdens het opengooien en het systematisch uitgraven van de funderingsputten. Omdat de grondvlakken afgedekt waren met een pakket gestabiliseerd zand was het onmogelijk om nog een sporenplan op te maken, laat staan om een uitspraak te doen over een eventuele aanwezigheid van sporen of losse vondsten voor de datering van de aangesneden lagen.
Enkel proefput WP1, de grootste werkput waar de liftkoker zal komen, bood nog de mogelijkheid om archeologische observaties te maken.

Verder zijn er vijf boorpunten gezet waarvan één in de westelijke uithoek en nog eens vijf op een lijn in het midden van het projectgebied in het verlengde met proefput WP1. Zo kon het bodemprofiel van de volledige breedte van het projectgebied vastgelegd worden.

Auteurs: Cosyns, Peter
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: PeCoARCHEO

Bronnen

Bron: COSYNS P. & ROOVERS I. 2022: Nota Aalst – Houtkaai 15. Deel 1: Verslag van Resultaten uit proefsleuvenonderzoek (2022I78) en landschappelijk bodemonderzoek (2022K193), PeCoARCHEO-rapport 50.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Houtkaai 15 (Aalst)
Naar aanleiding van grondige verbouwingswerken werd er een proefputtenonderzoek en een landschappelijk bodemonderzoek uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Houtkaai 15 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076924 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.