In totaal zijn zes proefputten gegraven, allemaal in de noordwestelijke hoek van het projectgebied. Dat de proefputten bij aankomst op de werf al gegraven waren zorgde ervoor dat amper archeologische observaties konden gedaan worden tijdens het opengooien en het systematisch uitgraven van de funderingsputten. Omdat de grondvlakken afgedekt waren met een pakket gestabiliseerd zand was het onmogelijk om nog een sporenplan op te maken, laat staan om een uitspraak te doen over een eventuele aanwezigheid van sporen of losse vondsten voor de datering van de aangesneden lagen. Enkel proefput WP1, de grootste werkput waar de liftkoker zal komen, bood nog de mogelijkheid om archeologische observaties te maken.
Verder zijn er vijf boorpunten gezet waarvan één in de westelijke uithoek en nog eens vijf op een lijn in het midden van het projectgebied in het verlengde met proefput WP1. Zo kon het bodemprofiel van de volledige breedte van het projectgebied vastgelegd worden.
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2025: Archeologisch vooronderzoek Houtkaai 15 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076924 (geraadpleegd op ).