Gebeurtenis

Opgraving Tielenbaan 113

materiaalstudie, metaaldetectie, archeologische opgravingen
ID
1076943
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076943

Beschrijving

Tijdens de uitvoering van de opgraving is er niet afgeweken van het vooropgestelde programma van maatregelen en de bepalingen van de code van goede praktijk. Alles werd geregistreerd onder één werkput. 

De teelaarde werd laagsgewijs verdiept tot op het archeologisch leesbaar niveau. In dit geval betrof het één vlak: de top van de C-horizont. Bij het
verdiepen van de teelaarde werd elke laag afgespeurd op eventuele vondsten.

Vondsten werden per spoor en eventueel per laag ingezameld. Er werd tevens intensief gezocht met een metaaldetector.

Voor het aardkundig gedeelte van het onderzoek werden profielen opgeschaafd, gefotografeerd en ingetekend op schaal 1:20. Ze werden uitvoerig beschreven per (sub)horizont. De profielen werden op het maaiveld ingemeten met XYZ-coördinaten (Lambert 1972).

Tot slot werd na het veldwerk de verzamelde data gedigitaliseerd in vondsten- en sporenlijsten en werd de ingemeten GPS-data verwerkt tot een gedetailleerd en overzichtelijk plan.  

Het opgravingsensemble wordt gedeponeerd bij het archeologisch depot van de provincie Antwerpen: Noordersingel 17, 2140 Borgerhout.

Auteurs: Verrijckt, Jeroen
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: Jennes N. & J. Verrijckt 2022: Nieuwetijdsporen ter hoogte van voormalig vennengebied: Eindrapport van een opgraving ter hoogte van de Tielenbaan 113 te Lille, Beerse.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Tielenbaan 113 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076943 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.