Gebeurtenis

Toevalsvondst Menenstraat 89

fysisch-antropologisch onderzoek, opgravingen vanuit wetenschappelijke vraagstelling, toevalsvondsten
ID
1076950
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076950

Beschrijving

In het park ter hoogte van Menenstraat nr. 89 bevinden zich 3 beschermde bunkers. Eén van deze constructies wordt herbestemd als vleermuizenreservaat. Bij de herinrichtingswerken stootten arbeiders op enkele stukken van menselijke resten. Op 29 januari werd de vondst gemeld bij de politiezone Ieper. Deze namen de dag van de vondst meteen contact op met het agentschap Onroerend Erfgoed. De toevalsvondstprocedure ging daarop in werking. Ruben Willaert werd ingezet onder de erkenning van het agentschap om de opgraving uit te voeren.

Auteurs: Heyvaert, Bert
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: https://id.erfgoed.net/dossiers/6920
Type: toevalsvondst (archeologieportaal)
Datum:

Bron: Heyvaert B., Massagé L. & Verdegem S. 2023: Vermist bij Veldhoek. Toevalsvondst langs de Menenstraat in Zonnebeke. Eindverslag van een toevalsvondst, Onderzoeksrapporten agentschap Onroerend Erfgoed 257, Brussel.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Menenstraat 89 (Zonnebeke)
In het park ter hoogte van Menenstraat nr. 89 bevinden zich 3 beschermde bunkers. Eén van deze constructies wordt herbestemd als vleermuizenreservaat. Bij de herinrichtingswerken stootten arbeiders op enkele stukken van menselijke resten. De vondst werd gemeld bij de politie en bij het agentschap Onroerend Erfgoed als een toevalsvondst.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Toevalsvondst Menenstraat 89 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076950 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.