Gebeurtenis

Opgraving Pardoenstraat

houtonderzoek, archeologische opgravingen
ID
1076983
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076983

Beschrijving

Het openleggen van het terrein gebeurde door middel van een vlakdekkende opgraving. Hierbij wordt er eerst tot op het hoogst gelegen archeologisch niveau gegaan. Hierbij werd een kraan met tandeloze kraanbak van ca. 21 ton ingezet, begeleid door een erkend archeoloog. Deze laatste zag er tevens op toe- dat de aarde gescheiden afgegraven en gestockeerd wordt. Er werd geopteerd om de afzonderlijke stroken hetzelfde werkputnummer te geven om verwarring te vermijden, nl. werkput 1. Het aangetroffen hout werd bestudeerd, maar kon voor een datering niet gebruikt worden.

Auteurs: Pype, Pedro
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ABO NV

Bronnen

Bron: PYPE P. e.a. 2022: Aan de rand van een inheems-Romeinse nederzetting op de uitloper van een zandrug. Een archeologische opgraving langs de Pardoenstraat te Westkerke (Oudenburg, West-Vlaanderen), ABO archeologische rapporten, 1212, Gent
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Pardoenstraat (Oudenburg)
Naar aanleiding van de verkaveling van een open veld aan de Pardoenstraat in Westkerke werd een archeologisch onderzoek uitgevoerd. Op het terrein van ca. 16 606m² verschijnen centraal binnen een rondweg 8 grote halfopen woningen, daarrond 15 halfopen woningen en 10 rijwoningen.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Pardoenstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076983 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.