Gebeurtenis

Opgraving Church Dugout Ieperstraat

in-situbehoud, opgravingen vanuit wetenschappelijke vraagstelling
ID
1076999
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076999

Beschrijving

Tijdens het archeologisch onderzoek werd een zone van ca. 4m bij 5m opgegraven om de toegang tot de dugout vrij te maken. Richtinggevend zijn de vroegere kerkmuren. Het uitgangspunt is dat deze in situ bewaard bleven. Er werden geen nieuwe archeologische sporen aangetroffen dan deze die al opgegraven zijn. Om een veilige uitgang te verzekeren, moest een constructie worden gebouwd tot op de bodem van de dugout. Daarom werd een deel van de originele dugoutuitgang ontmanteld en gedocumenteerd. Het onderzoek vond plaats in verschillende fasen tussen 8 maart en 22 mei 2017. De grondwerken werden uitgevoerd door de gemeente zelf. Er werd niet afgeweken van de geplande werkwijze en strategie. De enige wijziging ten opzichte van het vooropgestelde plan was de grootte van de werkput die uiteindelijk, om praktische redenen, ca. 5m bij 6m mat.

Auteurs: Verdegem, Simon
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Ruben Willaert nv

Bronnen

Bron: VERDEGEM S. & DECORTE J. 2022: Church dugout (Zonnebeke, West-Vlaanderen) archeologisch onderzoek vanuit wetenschappelijke vraagstelling. eindverslag. Sint-Michiels-Brugge.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Church Dugout Ieperstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076999 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.