Gebeurtenis

Vooronderzoek Antwerpen Kastanjelaan

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, verkennend archeologisch booronderzoek, landschappelijk booronderzoek
ID
1077007
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1077007

Beschrijving

In maart 2022 werd een landschappelijk booronderzoek uitgevoerd. De bodemopbouw werd aan de hand van 5 handmatige landschappelijke boringen onderzocht. Op basis van de resultaten van het onderzoek werd vervolgens overgegaan naar een verkennend booronderzoek. Het verkennend archeologisch booronderzoek vond plaats in november 2022. Tijdens dit onderzoek werden 25 boringen gezet, waarvan er 14 werden ingezameld voor bemonstering. Het archeologische booronderzoek leverde slechts één positieve boring in de noordoostelijke hoek van het onderzoeksgebied op. Het proefsleuven onderzoek vond plaats in januari 2023. Tijdens het proefsleuvenonderzoek werden 5 sleuven en een kijkvenster aangelegd. In totaal werd een oppervlakte van 208,23m² onderzocht. Dit komt overeen met 5,44% van de te onderzoeken zone van het plangebied. Dit lage percentage heeft te maken met het behoud van vegetatie en bomen in de zuidwestelijke helft van de tuin.

Bron: BAEYENS N., VELLEMANS J., DEPAEPE I. & LANNOY B. 2023: Nota: Kastanjelaan 12/14 te Wilrijk, RAAP België – Rapport 839, Eke.
Auteurs: Hertoghs, Sarah
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: BAEYENS N., VELLEMANS J., DEPAEPE I. & LANNOY B. 2023: Nota: Kastanjelaan 12/14 te Wilrijk, RAAP België – Rapport 839, Eke.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Kastanjelaan 14 (Antwerpen)
Binnen het onderzoeksgebied werden een landschappelijk booronderzoek, een verkennend booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Antwerpen Kastanjelaan [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1077007 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.