Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Oudenaardestraat

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, verkennend archeologisch booronderzoek, landschappelijke profielputten
ID
1077053
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1077053

Beschrijving

Voor het landschappelijk bodemonderzoek werden drie landschappelijke profielputten ingepland, waarvan één weerhouden. De landschappelijke profielputten zijn gesitueerd onder een zone van voormalige bebouwingen en de voormalige tuinzone. Deze twee profielputten leverden genoeg informatie om de onderzoeksvragen te beantwoorden.

Voor het verkennend archeologisch booronderzoek werd een totaal van 6 boringen uitgezet op het terrein.

Verspreid over het terrein werden in het totaal vijf noordwest-zuidoost georiënteerde proefsleuven uitgegraven van ca. 1m80 breed. Buiten de sleuven werden er geen verdere kijkvensters of dwarssleuven aangelegd. Concreet werd er ca. 361m² opengelegd van de totale 4050m², wat neerkomt op 8,91% van het totale projectgebied. Rekening houdend met de hoge graad van verstoring op het terrein -ongeveer 542m²- werd dit voldoende geacht om een correcte evaluatie te kunnen maken van het archeologisch potentieel van het terrein.

Auteurs: Bas, Jana
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: MONUMENT - VANDEKERCKHOVE

Bronnen

Bron: BAS J. 2023: Nota verslag van resultaten. Proefsleuvenonderzoek Anzegem - Oudenaardestraat (prov. West-Vlaanderen), Monument Vandekerckhove nv, Ingelmunster.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Oudenaardestraat (Anzegem)
Naar aanleiding van het verkavelen van gronden werd er een landschappelijk bodemonderzoek, een verkennend archeologisch booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Oudenaardestraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1077053 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.