Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Emile Verhaerenstraat 53-59

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk booronderzoek
ID
1077085
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1077085

Beschrijving

Naar aanleiding van geplande sloopwerken van enkele gebouwen en de nieuwbouw van enkele appartementen met aanhorigheden, werd er een landschappelijk bodemonderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.

Binnen het plangebied werden 5 boringen in een verspringend driehoeksgrid van 50 x 40 m geplaatst.

In totaal werd er 455 m² onderzocht door middel van het proefsleuvenonderzoek. Dit komt overeen met 11 % van de onderzoekszone en met 6,06 % van de totale oppervlakte van het plangebied. Ondanks de relatief lage dekkingsgraad, kon op basis van de onderzochte delen van de onderzoekszone voldoende uitspraak gedaan worden over de eventuele aan- of afwezigheid van een archeologische site binnen het plangebied.

Auteurs: van Baal, Mitchell
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: J. Verrijckt bvba

Bronnen

Bron: VAN BAAL M., NUYTS T. & VERRIJCKT J. 2023: Nota landschappelijk bodemonderzoek en proefsleuvenonderzoek Puurs-Sint-Amands, Emile Verhaerenstraat 53-59: Verslag van Resultaten. Verrijckt Rapport 1185.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Emile Verhaerenstraat 53-59 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1077085 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.