Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Buisstraat

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk booronderzoek
ID
1077098
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1077098

Beschrijving

Voor het landschappelijk booronderzoek werden zeven boringen uitgevoerd volgens een verspringend driehoeksgrid van 30 x 40 m.

Voor het proefsleuvenonderzoek werden 6 werkputten (4 proefsleuven en 2 kijkvensters) aangelegd. Hiermee werd een oppervlakte opengelegd van 552,71 m². Dit is 9,03 % van de te onderzoeken zone. Door middel van kijkvensters werd een oppervlakte opengelegd van 161,35 m². Dit is 2,64 % van de te onderzoeken zone. Dit betekent dat 11,67 % van de te onderzoeken zone onderzocht werd.

Auteurs: Gyesbreghs, Diego
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: All-Archeo bv

Bronnen

Bron: GYESBREGHS D. & KENNIS J. 2023: Nota Sint-Amands (Puurs-Sint-Amands) - Buisstraat. Rapporten All-Archeo bv 1574, Bornem.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Buisstraat (Puurs-Sint-Amands)
Naar aanleiding van de bouw van een nieuw Chirogebouw met bijhorende parking en weg voor de hulpdiensten, werd er een landschappelijk bodemonderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Archeologisch vooronderzoek Buisstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1077098 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.