Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Bremstraat 12

landschappelijk booronderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1080080
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080080

Beschrijving

Naar aanleiding van het verkavelen van gronden werd er een landschappelijk bodemonderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.

Voor het landschappelijk booronderzoek werden verdeeld over het terrein drie raaien van twee boringen geplaatst. Er werd gewerkt met een verspringend driehoeksgrid. De afstand tussen de raaien bedroeg 20 m, de afstand tussen de boringen in de raaien bedroeg 30 m.

Er werden 4 proefsleuven gegraven parallel aan de oostelijke perceelsgrens. De oriëntatie van de sleuven is quasi noord-zuid. De onderzochte oppervlakte beslaat 395,10m², verdeeld over 376,6 m² parallelle proefsleuven en 18,5 m² kijkvenster. Er werd ten opzichte van de voor onderzoek beschikbare oppervlakte een dekkingsgraad van 11,15% bereikt.

Auteurs: De Beenhouwer, Jan
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Fodio bvba

Bronnen

Bron: DE BEENHOUWER J. & ARCKENS M. 2023: Nota Hechtel-Eksel Bremstraat 12. Resultaten van het uitgesteld archeologisch vooronderzoek. Fodio Folio 134.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Bremstraat 12 (Hechtel-Eksel)
Naar aanleiding van de bouw van een medisch centrum met ondergrondse kelder en omgevingswerken, werd een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Bremstraat 12 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080080 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.