Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Weststraat

landschappelijk booronderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1080293
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080293

Beschrijving

Voor het landschappelijk booronderzoek werden verspreid over het terrein 5 boringen geplaatst.

Het proefsleuvenonderzoek moest een gebied met oppervlakte van 5468,28m² evalueren. Gezien de bijsturingen in de vergunning, bleek een groot deel van het terrein niet bedreigd door graafwerken en/of niet toegankelijk. Dit grotendeels door de aanwezigheid van te bewaren bomen. Bijkomend was er een kleiner stukje van het terrein niet toegankelijk door een gronddump in het zuidelijke gedeelte van het projectgebied, en bijkomend de gedempte centrale vijver, waar archeologisch onderzoek hoe dan ook geen zin had. In totaal was op deze manier 2498,57m² van het projectgebied afgestoten of ontoegankelijk. Slechts 2969,71m² bleek beschikbaar voor het archeologische proefsleuvenonderzoek. De in totaal 5 proefsleuven leverden een 415,29m² opengelegde oppervlakte op. Dit komt overeen met 13,98% van de beschikbare zone van het projectgebied. Ten opzichte van het totale projectgebied met inbegrip van de te behouden boomzone betreft het 7,6%.

Auteurs: Hoorne, Johan
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: De Logi & Hoorne bvba

Bronnen

Bron: HOORNE J., MALFLIET L. & DE LOGI A. 2023: Sleidinge - Weststraat, januari - maart 2023. DL&H-nota, Adegem.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Weststraat (Evergem)
Naar aanleiding van de realisatie van een verkaveling werd er een landschappelijk bodemonderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Weststraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080293 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.